Thürmer Gyula Lukasenkot támogatja

HírKlikk 2020. augusztus 18. 11:16 2020. aug. 18. 11:16

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, hétfőn levélben biztosította a Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról Lukasenko belarusz elnököt, Belarusz kormányát, a belarusz népet.

Az erről szóló közlemény szerint, a Magyar Munkáspárt támogatja Belarusz azon politikáját, amely az elmúlt 26 évben Belarusz függetlenségének megőrzését szolgálta. A párt szerint, e politikára támaszkodva, Belarusz munkát, tisztességes megélhetést, magas szintű és mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást biztosít. Belaruszban mindenki tanulhat, sportolhat. Mindenki biztonságban élhet, irigylésre méltó a közbiztonság. Soha nem látott fejlődésen megy keresztül a belarusz nyelv és kultúra – írják.

A Magyar Munkáspárt határozottan elutasít minden külföldi beavatkozást Belarusz belügyeibe. Szerintük a külföld által támogatott ellenzéki akciók arra irányulnak, hogy Belaruszt rabszolgasorba taszítsák, külföldi kézre juttassák a belarusz üzemeket és a gazdag belarusz földeket.

A munkáspárt szerint, a magyar nép és más kelet-európai népek keserű tapasztalatai alapján, bizton állítható, hogy a belarusz nép, a belarusz dolgozó emberek ilyen változásoknak csak vesztesei lehetnek.