Tiborcz István cége újabb hotelt vásárolt

HírKlikk 2021. október 14. 13:53 2021. okt. 14. 13:53

Nem Marbellán, hanem Budapesten, a Szabadság tér sarkán. Az 50 szobás szállodát felújítják és 2022-ben nyítják meg.

A neoklasszicista épületben található, korábban az Iberostar által üzemeltetett szállodát októberben vásárolta meg Tiborcz István cége, a BDPST Group. A butikhotelt a társaság szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. fogja üzemeltetni – írja a Portfolio.

Mindezt annak ellenére tudták megtenni, hogy nemrég még 55 milliárd forintnyi adóssága volt a BDPST Groupnak. A BDPST Groupnak nem ez az első érdekeltsége a hazai szállodapiacon: nyáron megvásárolta a Dorottya utcában található, 2018-ban épült, 137 szobával rendelkező, 3 csillagos, superior minősítésű D8 hotelt, emellett a cég első belvárosi egysége, az Andrássy út 116. szám alatt található Alice Hotel 2020 őszén nyílt meg. A cégcsoportnak van egy negyedik fővárosi hotelfejlesztése is: a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, valamint a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén, 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szálloda jön majd létre.

Legutóbb viszont Tiborcz cége egy korrupcióért elítélt politikus egykori szállodáját, a Hotel Atrio del Mart vette meg a spanyolországi Los Alcázaresben.