Tisza Szigetet alapított a sikkasztásért elítélt, volt DK-s polgármester

HírKlikk 2024. szeptember 27. 11:45 2024. szept. 27. 11:45

A Demokratikus Koalíció volt választókerületi elnöke, Dombóvár korábbi polgármestere, Szabó Lóránd is Tisza Szigetet alapított, ezt a 24.hu vette észre a politikus egyesületének, a Természetesen Dombóvárnak a Facebook-oldalán. A bejegyzés arról számol be, hogy megalakult a 424-es számú Tisza Sziget Dombóváron – írja a hvg.hu.

Szabó a lapnak elmondta, hogy a legutóbbi polgármesterjelölti kampányát támogató csapattal alapította a szigetet. Az a Tisza Párt részéről elvárás, hogy megnevezzenek egy alapítót, így esett a választás a következő ciklusban is önkormányzati képviselő Szabóra, aki egyben a kapcsolattartó is. Szintén a Tisza-sziget tagja Kurucz Józsefné ellenzéki városi képviselő.

A korábbi polgármester tájékoztatása szerint egy másik Tisza Sziget is alakult Dombóváron, méghozzá a korábbi alpolgármestere, Tigelmann Péter volt Együtt-PM-es parlamenti képviselőjelölt vezetésével. Szabó tudomása szerint harmadik és negyedik dombóvári sziget is készülődik. Arra a kérdésre, hogy miért nem alapszervezetet alapított, elmondta, hogy szerinte az emberek csalódtak a pártokban.

„Az, hogy ki milyen politikai múlttal csatlakozik a szigeteinkhez, irreleváns, és nem is kérjük számon” – közölte a Tisza Párt a portállal azzal kapcsolatban, hogy mennyire általános aktív vagy korábban fontos tisztségeket betöltő politikusok csatlakozása a Tisza-szigetekhez. Azt is elmondták, hogy a „Tisza Sziget célja, hogy azok az emberek, akik szimpatizálnak a Tisza Párt programjával, értékrendjével”, a csatlakozók pedig nem a politikai haszonszerzésben bírnak, hiszen nem töltenek be semmilyen tisztséget, jogilag nem is a párt részei.

A lap emlékeztet: Szabó Lóránd 2002 és 2009 között volt Dombóvár polgármestere, majd egy rágalmazási ügy miatt lemondott, de 2010-ben újra megválasztották, és további 9 éven át, 2019-ig vezette a várost. 2012-ben felbujtóként elkövetett sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de előzetes mentesítést is kapott, így nem számít büntetett előéletűnek, maradhatott polgármester.

Szabó kampányait korábban Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is segítették, 2023-ig a DK választókerületi alapszervezetét is vezette. A pártból való kiábrándulásával kapcsolatban arról beszélt, hogy rendszerszintű megújulásra lett volna szükség.

„Nem akarok olyat mondani, hogy az elnök úrnak hátrébb kellett volna lépni – egyébként igen –, mert ez csak egy kis elem” – magyarázta a lapnak a korábbi polgármester, aki azt is közölte, hogy nem akar a következő országgyűlési választáson tiszás színekben indulni. Igaz, nem is tehetné, hiszen a párt elzárkózik a volt politikusoktól, bár Szabó szerint ez idővel változni fog.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom