Titkolja az MTVA, hogy mi került 23 millióba az ellenzéki képviselők akcióján

HírKlikk 2019. március 7. 13:56 2019. márc. 7. 13:56

Februárban az MTVA vezérigazgatója levélben panaszkodott Kövér Lászlónak arról, hogy több mint 23 millió forintos kiadása keletkezett az MTVA-nak, mert az ellenzéki tüntetések során a képviselők bementek a közmédia székházába és hatalmas károkat okoztak. A vezérigazgató a levélben többek között ablakelemek cseréjére és ügyvédi költségekre hivatkozott. Persze azt is megemlítette, hogy a „több száz jogsértés miatt” feljelentést tettek - írja az Azonnali.

Miután ezt a levelet tájékoztatásul Kövér László házelnök megküldte a parlamenti frakcióknak, az LMP-s Ungár Péter adatigényléssel fordult az MTVA-hoz, hogy megtudja, pontosan milyen elemekből áll össze az említett 23 millió forintos kár, és kit bíztak meg az ügyvédi feladatok ellátásával.

Ungár arról is kért tájékoztatást, hogy ha ezeket az ügyeket is az állandó jogi képviselőjük látja el, akkor közöljék, hogy mennyi díjtöbbletet jelentett a feljelentésekkel kapcsolatos eljárás.

Az MTVA szerdán küldte meg a válaszlevelét a képviselőnek, amiből kiderül, hogy Ungár Péter egyik kérdését sem válaszolják meg, mert

azok egy része döntéselőkészítő adat, ami az infotörvény értelmében tíz évig nem nyilvános, más részük pedig folyamatban lévő büntetőeljárásokhoz kapcsolódóan a nyomozás adatait képezik, és ezért nem tehetők közzé.

Az Azonnali kérdésére Ungár Péter elárulta: pert fog indítani a közérdekű adatok kiadása érdekében.