Titkos akció: luxus lakóbuszból őrzi a rendőrség Kásler Miklós házát

HírKlikk 2021. november 23. 06:15 2021. nov. 23. 06:15

Ez év nyarán jelent meg a sajtóban, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert budakeszi, Makkosi úti ingatlanát éjszakánként egy rendőrautóból őrzik.

Időközben – a nyár múltán – a kék lámpás-szirénás autót a rendőrség egy luxus lakóbuszra cserélte, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítette. Így már 24 órás az ingatlan védelme.

A Népszava újabb információi kapcsán az ORFK ezt közölte: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A lap szerint ebből az következik, hogy Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám, hogy sértettként védelemét vagy gyanúsítottként házi őrizetét rendelték el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszter esetében minden büntetőügy az ügyészségre tartozik. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban az ügyben hírzárlatot tart és a miniszter hónapok óta nem reagál a Népszava megkeresésére.

Forrás: Népszava