Több mint 10 000 civil halt meg Ukrajnában az orosz invázió kezdete óta

HírKlikk 2023. november 22. 16:05 2023. nov. 22. 16:05

Az adatot az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága hozta nyilvánosságra. A közelmúltban bekövetkezett halálesetek körülbelül fele messze a frontvonalak mögött történt.

A világszervezet jelen lévő megfigyelői úgy látják, az áldozatok száma jelentősen emelkedni fog, mivel még nem tudtak minden esetet megerősíteni – írja az Euronews.

Legutóbb Charles Michel, az Európai Tanács, és Maia Sandu, Moldova elnöke tett látogatást Kijevben. Volodimir Zelenszkij elnök hangsúlyozta az országának nyújtott folyamatos katonai támogatás szükségességét és előrelépést sürgetett Ukrajna uniós tagsági kérelme ügyében, egyúttal pozitív jelzéseket vár a decemberi EU-csúcsról.

A Kyiv Independent információi szerint szerdára virradó éjszaka az ukrán erők semlegesítettek 14 orosz drónt. Emellett Ukrajna területét 22 orosz cirkálórakétával támadták, amik gyéren lakott területre hullottak Zaporizzsja megyében. A robbanáshullám lakóépületeket rongált meg, de személyi sérülés nem történt.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom