Több mint egymilliárdos megbízást kapott a NAV-tól Mészáros Lőrinc egykori jóbarátja

HírKlikk 2020. július 30. 20:01 2020. júl. 30. 20:01

A 4iG Nyrt., a Getronics Magyarország Kft. és az ASH Szoftverház Kft. közös ajánlata nyerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiírt 1,1 milliárd forintos közbeszerzést. Ennek célja szerverek, tárolók és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzése a NAV részére. A 4iG szállítóként vesz részt a beszerzésben – írja a 444.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai GellértFotó: Kummer János / mfor.hu 

A 4iG 2018 nyarán olvadt be a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-be, majd megsokszorozta nyereségét, és sorban kapta a megbízásokat. Alig egy év múlva, Mészáros tetemesen csökkentette részesedését a vállalatban, a cégtulajdon döntő része Jászai Gellértre szállt, aki az elmúlt években a Mészáros-birodalom működtetője volt, de időközben összekülönbözött a Mészáros családdal.

Idén júliusban Mészáros végképp kiszállt a vállalatból, Jászai pedig 40-ről 60 százalék fölé növelte a részesedését – emlékeztet a portál.

A 4iG Nyrt. szűk két hete hatalmas uniós pályázatot nyert, Jászai cége bő 4 milliárd forintért fejleszthet digitális tananyagokat a IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. megbízásából.