Töltse ki a mi nemzeti konzultációnkat!

Németh Péter 2021. július 1. 15:15 2021. júl. 1. 15:15

A Hírklikk szerkesztősége – tanulva az Orbán-kormány innovációjából – elkészítette a maga nemzeti konzultációját. Igyekeztünk objektíven, befolyás-mentes kérdéseket megfogalmazni. Olyanokat, amelyek megadják Önnek, kedves Olvasó a szabad válaszadás lehetőségét.

Vannak, akik azt mondják, hogy a magyar kormány nem tesz egyebet, mint folyamatosan manipulálja az embereket, nemzeti konzultációba ágyazott álkérésekkel játssza el a demokráciát. Mások szerint az egyáltalán nem baj, ha ostobának nézik az embereket, és olyan kérdéseket fogalmaznak meg, amelyekre csak egyféle válasz lehetséges. Ön szerint?

Vannak, akik azt mondják, hogy Orbán Viktor lejáratja hazánkat, olyan vitákba bonyolódik, amelyek megmagyarázhatatlanok. Mások szerint helyes, ha a magyar miniszterelnök ostobának néz mindenkit, külföldön, itthon egyaránt. Ön szerint? 

Vannak, akik azt állítják, hogy Orbán Viktornak már nincsenek új ötletei, ezért nyúl vissza régi kedvenc kampánytémáihoz, Soros Györgyhöz, a migránsokhoz, brüsszeli bürokratákhoz. Mások szerint nem baj, ha nincs új ötlet, ha ezekkel a témákkal még most is lehet félelmet kelteni. Ön szerint?

Vannak, akik azt állítják, hogy a nemzeti konzultációval be akarnak csapni bennünket: nem igaz az, hogy a migránsok hurcolják be hazánkba a fertőzéseket. Mások szerint inkább az a baj – az volt a baj –, hogy a kormány tavaly nyáron szabad utat nyitott a vírusnak, az év végén pedig elfelejtett intézkedni. Ön szerint?

Vannak, akik azt állítják, hogy Brüsszel megálljt parancsolna a szégyenletes magyarországi korrupciónak, és kivizsgáltatná a NER-hez kötődő milliárdosok gazdagodását. Mások szerint Brüsszel a magyar családokat akarja megadóztatni. Ön szerint?

Vannak, akik azt mondják, hogy a magyar kormány kezelte Európában, a legjobban a Covid-időszakot, és továbbra is csak benne szabad bízni, ezért helyes, ha fenntartja korlátlan hatalmát. Mások szerint a kormány csak a vakcina-háborúval akarja feledtetni azt, hogy hazánkban volt – lakosságarányosan – a legtöbb áldozata a járványnak. Ön szerint?

Vannak, akik azt mondják, hogy az Európai Unió egyben értékközösség is, az egyes országok azért is lettek tagjai, és írták alá a közös szabályokat, hogy a nemzetállami sajátosságok megtartása mellett, Európa közös gazdasági és kulturális közösség is legyen. Mások szerint az uniónak csak annyit szabad tennie, hogy pénzt juttat az elmaradottabbaknak, de cserében nem kér semmit, főként nem a jogállami elvek betartását. Ön szerint?

Vannak, akik azt állítják, hogy a kormány csak a választások miatt tartja fenn a hitelmoratóriumot, mert fél attól, hogy a devizahitelesek gondjai ismétlődnek majd meg. Mások szerint nagy a kockázata a hitelmoratórium fenntartásának, ezért már most egy közös megoldásban kell gondolkodni. Ön szerint?

Vannak, akik azt állítják, hogy Brüsszel szeretné elérni, hogy ne csak a Fidesz embereinek kezében legyen minden hatalmi eszköz, intézmény. Mások szerint úgy jó, ahogy van, nagyon helyes, ha sem Brüsszel, sem az ellenzék nem kap semmi esélyt. Ön szerint?

Vannak, akik azt mondják, hogy az a helyes, ha nem növeli a kormány az adókat, a családok zsebében így nagyon sok pénz marad, a szabad forrásokat pedig a Fidesz gazdasági holdudvara teszi el. Mások szerint jó lenne, ha a kormány azokat támogatná, akik a járvány alatt elveszítették a munkájukat, jövedelmüket. Ön szerint? 

 Vannak, akik azt mondják, hogy a kormány a melegeket támadó törvénnyel, az újabb nemzeti konzultációval, a Brüsszel elleni támadással, Soros György  ismételt démonizálásával, a migránsozás felmelegítésével, a járvány kezelésének hiteltelen értékelésével csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetem, az egyéb alapítványok állami vagyonhoz juttatásának ügyéről. Mások szerint a kormánynak joga van a vagyonok átcsoportosításához. 

Vannak, akik azt állítják, hogy mind az állami, mind pedig a magánnak hazudott média bitorlásával a kormány sérti a sajtószabadságot. Mások szerint felesleges, hogy az ellenzéknek bármilyen médiája legyen. Ön szerint? 

Válaszokat, az állami cenzúra megjelenéséig a Hírklikk címére kérjük. Ígérjük: értékelni fogjuk.