Tömegesen távoznak a csatornától a HírTV munkatársai

HírKlikk 2023. november 27. 11:16 2023. nov. 27. 11:16

A Media1 információi szerint a HírTV híradós stábjából legalább 7 riporter távozik, méghozzá elsősorban a magas munkaterhelés és az alacsony bérek miatt.

A Medai1 több forrása is beszámolt arról, hogy a kormánypárti hírcsatorna vezetése az ősszel bérrendezést jelentett be, ám a HírTV stábja számára hamar kiderült: az emelés mértéke túl alacsony ahhoz képest, hogy a munkatársak jelentős részének fizetése 2019 óta változatlan volt, miközben Európában a legmagasabb infláció emésztette a béreik vásárlóerejét.

A lap forrása is arról számolt be, hogy nagyon nehéz a helyzet a szerkesztőségben és komoly kihívást jelent a távozók pótlása.

Többen távoztak a külpolitikai szerkesztőségből is: hárman álltak fel és alig néhány szerkesztőnek kell megoldania a napi, külpolitikával kapcsolatos feladatokat. A Media1-nek többen is megerősítették: a HírTV külpolosainak a legnagyobb problémája, hogy a nyári átszervezést követően Virághalmy Saroltát nevezték ki a szerkesztőség élére, akivel többen csak nehezen tudnak együtt dolgozni. 

A lap szerint olyan személy is távozik a területről, aki a Hír Televízió indulásától dolgozott ott.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom