Tompos Márton: van, aki elviszi a showt és van, aki elvégzi a munkát

HírKlikk 2024. október 14. 08:00 2024. okt. 14. 08:00

Nem ellensége, hanem versenytársa a Tisza Párt a Momentumnak – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Tompos Márton. A Momentum elnöke, országgyűlési képviselő szerint olyan szinten van lecsupaszítva az ellenzéki tér akár a megyeszékhelyeken is, hogy ha valaki odamegy és felhívja a figyelmet egy adott problémára, bemegy a polgármesterhez a kérdéseivel, majd utána lakossági fórumon elmondja, hogy mit intézett, akkor azt komolyan értékelik az emberek és nem érdekli őket a párt logója.

Hét év alatt annyira eldurvultak az események, hogy már csak három pólus van: ellenzéki vagy kormánypárti szavazók és azok, akiket nem érdekel a választás. 2017-ben még voltak liberálisok, demokraták, zöldek, konzervatív keresztények. Ma már az ideológia alapú politizálás egyre kevésbé érdekes az embereknek, mert egyrel rosszabbul élünk, már csak arra vágynak, hogy takarítsuk el ezt a rendszert és majd utána foglalkozzunk azzal, hogyan rakjuk rendbe az országot. Így élte meg a Momentum a 2024-es választási kudarcát – mondta Tompos Márton.

Mára már nagyon sokan úgy vélik, hogy megvan az az ember, aki vélhetőleg el tudja takarítani ezt a kormányt – vetette fel Bolgár György műsorvezető. Tompos Márton erre úgy reagált, hogy nem akar más pártokkal foglalkozni, csak a Momentummal, amelynek a közösség az ereje. „Nálunk most nincs egy ember, akit kirakunk a zászlóra, ez teljesen igaz” – ismerte el a pártelnök, majd hozzátette: náluk Soprontól Békéscsabáig nagyon sok kis helyi csapat van, ezek a közösségek dolgoznak helyben. Viszont a pártban levonták a következtetést, nem meghátrálni kell, hanem mást csinálni.

Szerinte a legfontosabb változás az ellenzéki közegben az, hogy az emberek eredményeket akarnak, már nem elég, hogy a parlamentben beszélnek problémákról vagy írásbeli kérdéseket tesznek fel azokkal kapcsolatban a képviselők. A Momentum nemcsak a problémáról beszél, hanem megoldást is mutat hozzá. Ugyanakkor a „független szigeteket” egy hálóba próbálják szervezni, ami Tompos szerint az iparűzési adó elvétele miatt most kifejezetten fontos. Ahogy mondta, több tucat településről várnak független, illetve más pártokból érkező képviselőket az önkormányzati konferenciájukra.

Ez egy olyan ajánlat, amit oda lehet tenni amellé, hogy „van, aki elviszi a show-műsort és van, aki elviszi azt a munkát, azt a közösséget, ami ahhoz kell, hogy ne csak kormány-, hanem rendszerváltás legyen” – mondta a párt három hónapja megválasztott elnöke.

Bolgár György felvetette, hogy az országban alakulnak a Tisza szigetek is, és Magyar Péternek, illetve a pártjának nagyobb a vonzereje, az emberek reménykednek, mert benne látnak erőt, ambíciót, bátorságot. Tompos Márton sok sikert kívánt a pártnak és kijelentette, hogy nem ellensége a Tisza a Momentumnak, hanem versenytársa. A saját szerepüket abban látja, hogy ott vannak a településeken és az emberek ismerik az arcukat akkor is, ha nem szerepelnek annyit a televízióban. Mert tudják, hogy például az árvízi védekezésnél hova kell menni, vagy hol lehet termet bérelni, hogyan kell területet lefoglalni, vagy megszólítani szakembereket. Tudják, hogyan működnek a dolgok, és ezzel a tudással akarják kiegészíteni a jelenlegi „politikai tájképet”. 

Budapesten, az ellenzéki vezetésű XI. kerületben élni nagyon más, mint vidéken. Minél kisebb egy település annál látványosabb az elnyomás. A XI. kerületben nem rúgják ki az óvónőt, ha „rossz helyre lájkol” a Facebookon. Ezért vidéken azt nézik az emberek, hogy ki az, aki ott van és segíteni tud, megbízható – magyarázta Tompos Márton, majd megjegyezte: olyan szinten van lecsupaszítva az ellenzéki tér akár megyeszékhelyen is, hogy ha valaki odamegy és elkezd szolgáltatást nyújtani, felhívja a figyelmet egy adott problémára, bemegy a polgármesterhez a kérdéseivel majd utána lakossági fórumon elmondja, hogy mit intézett, akkor azt komolyan értékelik az emberek és nem érdekli őket a párt logója.

A KlikkTV Tíz című műsora ide kattintva nézhető meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom