Tordai Bence feljelentést tesz Horváth László és Dúró Dóra ellen

HírKlikk 2020. február 22. 16:35 2020. feb. 22. 16:35

Feljelentést tesz gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen.

Tordai Bence, aki részt vett az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emléktáblájának szombati salgótarjáni avatásán, azt mondta, azért jelenti fel „ezt a két szélsőjobboldali képviselőt", mert a hétfői parlamenti ülésen olyan felszólalásokat mondtak, amelyek gyilkos tetteknek ágyazhatnak meg.

A Párbeszéd sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott videófelvételen Tordai Bence közölte, Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője, nemhogy enyhítené, inkább szítja a feszültséget és azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az ügy áldozatai valójában tettesek. Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak egytől egyig tanárverők – mondta.

Az ellenzéki politikus azt mondta, erre tett rá egy lapáttal Dúró Dóra, aki törvényesítené a szegregációt.

Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni – összegzett.

Tordai Bence – aki Berki Sándorral, a Párbeszéd Nógrád megyei elnökével vett részt az avatáson – felidézte, a 1990-es években is a cigányok ellen uszítottak az országban, Salgótarjánban – és annak gyilkosság lett a vége. Danyi Zoltán 32 éves volt, amikor szkinhedek megvárták a háza előtt és halálra verték. Nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született – tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk