Torkig vannak a német befektetők Magyarországgal

HírKlikk 2024. május 6. 17:20 2024. máj. 6. 17:20

Egyre hűvösebb Budapest és Berlin viszonya, új vonás a kétoldalú kapcsolatokban, hogy elégedetlenkednek a német befektetők. Elegük van abból, hogy Orbán Viktor próbálja kiszorítani őket a magyar gazdaság mind nagyobb részéből, és ez már ott tart, hogy az általában diszkrét vállalkozók nyilvánosan hangot adnak elégedetlenségüknek.

A büntető adók, a gyorsan változó jogszabályok és a hatalom nyomásgyakorlási kísérletei politikai kampányokkal keverednek, utóbbiak az élelmiszer-kereskedelem, az építőipar, valamint a bank és biztosítás szektor jelentős külföldi szereplőit érintik, no meg, a Budapest Airport tulajdonosait. A Bloomberg szerint a kiszemelt célpontok nehezményezik az urambátyám-rendszert is, ami abban jelentkezik, hogy Orbánhoz, illetve a Fideszhez közeli emberkék kitűnő érdekeltségekhez jutnak.

De lehet, hogy nem ez a legjobb idő elidegeníteni a külföldi tőkéseket. A német befektetések értéke egyharmaddal esett vissza három év alatt. A magyar gazdaság nehézkesen araszol kifelé a bajból, ráadásul megjelent egy új ellenzéki csillag a választások előtt.

 

Forrás: Hírklikk