Történelmi csúcson a Mészáros Lőrinc-féle Opus nyeresége

HírKlikk 2024. szeptember 30. 11:25 2024. szept. 30. 11:25

Az Opus vezérigazgatója a kiemelkedően sikeres félévet a „szinergiák kihasználásának” tudta be.

Két történelmi csúcs is összejött a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-nek, az év első hat hónapjában a társaság nettó nyeresége 20,6 milliárd forint, az EBITDA (kamatok és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény) 47,6 milliárd forint lett. A profitnövekedés 28 százalékos, az EBITDA-növekedés 13,3 százalékos lett – írja a hvg.hu.

Az árbevétel kismértékben csökkent, de így is több mint 300 milliárd forint lett, az üzemi eredmény 15 százalékkal 23,6 milliárd forintra emelkedett. A pénzügyi soron sikerült duplázni, az eredmény közel 4 milliárd forintot tett ki.

Az Opus vezérigazgatója, Lélfai Koppány a közlemény szerint a kiemelkedően sikeres félévet a „szinergiák kihasználásának” tudta be. Azt is kiemelte, hogy az első félév alapján tarthatónak látja a társaság stratégiájában meghirdetett 2024-es konszolidált, 94 milliárd forintos EBITDA célt.

A cégcsoport számos területen jelen van, a különböző területeken nyújtott féléves teljesítményekről a következőt írták: az iparban a kedvezőtlen nemzetközi és hazai folyamatok mellett az árbevétel növekedése volt a jellemző. Az év elejétől folyamatosan javult a szegmens nyereségtermelő képessége, miután az eredményességi célok teljesítése érdekében a működési költségek kezelése került fókuszba.

Az élelmiszeripari és energetikai szegmens is jobb számokat közölt január-júniusban. Mindkét területre jellemző a terveknek és iparági benchmarkoknak megfelelően az árbevétel és a költségek csökkenése. Nagyon jól teljesített a turizmus, ahol a bevételek piacot meghaladó mértékben, mintegy 30 százalékkal emelkedtek az első félévben, és az egy évvel korábbi veszteség után már jelentős profitot ért el az ágazat.

A cégcsoportnak Mészáros Lőrinc 2017-ben lett 24 százalék feletti tulajdonosa.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom