Törvényes a nemzeti konzultációk begyűjtése

HírKlikk 2020. július 24. 05:30 2020. júl. 24. 05:30

Péterfalvi Attila többször is megerősítette, az adatvédelmi törvény szerint, az anonim ívek begyűjthetőek és ez teljesen törvényes, az íveken semmiféle személyes adat nem található.

Ezt Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közölte Facebook-bejegyzésében, miután személyesen találkozott az adatvédelmi biztossal.

Azért kért találkozót Péterfalvitól, mert „az utóbbi hetekben napi szinten jöttek szembe a propagandamédiában Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos aggályai a manipulációs íveket begyűjtő kezdeményezésünkkel kapcsolatban, konkrétan az ő nyilatkozataira épített lejáratókampányt a lakájmédia”.

„Azt is elmondtam, hogy nem kerülnek hozzánk személyes adatok: a kitelepüléseken csak a pucér íveket fogadjuk el, még az üres borítékot sem vesszük át, tehát semmilyen adatkezelésre nem kerül sor. Ha esetleg a postai címünkre érkezik feladóval ellátott levél vagy a borítékban bármilyen személyes adat szerepel, azt azonnal megsemmisítjük. Az adatvédelmi tájékoztató minden online megszólalásunk végén megtalálható, és mindig kihangsúlyozzuk, hogy nem kérünk adatokat: anonim íveket gyűjtünk."

Az adatvédelmi biztos a találkozón elmondta, hogy az adatvédelmi törvény szerint, az anonim ívek begyűjthetőek és ez teljesen törvényes, ha az íveken semmiféle személyes adat nem található.

Szél Bernadett  azt írta, hogy kérdései is voltak. „Amikor arra tereltem a szót, hogy mi a helyzet azzal, hogy a kormány kéretlenül bombázza különböző levelekkel az állampolgárokat, szimpatizánsi adatgyűjtésre használva a lakcímadataikat, nagy jogászkodásba kezdtek arról, hogy azokat az adatokat nem is a kormány kezeli, hanem a posta 

Forrás: Facebook