Tóth Bertalan: aki külön indulásról beszél, az veszélyezteti a változást

HírKlikk 2020. február 22. 16:12 2020. feb. 22. 16:12

Az ellenzéki együttműködés az egyetlen út, amely 2022-ben kormányváltást hozhat, ezért az MSZP továbbra is abban hisz, hogy közös miniszterelnök-jelölttel és közös egyéni választókerületi jelöltekkel kell megküzdeni a Fidesszel – mondta Tóth Bertalan, szombati sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta: reméli, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) által indított konzultáció során, a párt szimpatizánsai és tagjai meg fogják győzni a párt vezetőit, hogy ez az egyetlen helyes út.

„Aki külön indulásról beszél, veszélyezteti a változást, és ellentmond annak a választói akaratnak, amelynek tanúi voltunk" az október 13-i önkormányzati választásokon

– vélekedett.

Kijelentette, hogy az MSZP az ellenzéki együttműködésben egyenrangú félként kíván részt venni. A pártot senki nem tekintheti a lábtörlőjének – fogalmazott az elnök.

Emiatt a választmányi ülésen úgy döntöttek, hogy azok, akik elhagyják a pártot, és a későbbiekben önkormányzati vagy országgyűlési választásokon más párt színeiben kérik az MSZP támogatását, attól azt meg fogják tagadni – mondta.

Kérdésre válaszolva, hibásnak nevezte azt a politikát, amely egy másik párt kifosztásáról szól. A koalíciós programnak, a választási részvételnek és a kormányzásnak bizalomra kell épülnie – hangsúlyozta, hozzátéve: reméli, hogy ez a bizalom helyre áll.