Tóth Bertalan: folytatódik a kormány rezsihazugsága

HírKlikk 2024. július 2. 15:58 2024. júl. 2. 15:58

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője korábban többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a gázszámlákon levő narancssárga rezsiboxban hazugságok szerepelnek. Ezt azóta a bíróság is megerősítette. Most Koncz Zsófiától, az Energiaügyi Minisztérium államtitkárától érkezett válasz arra a kérdésre, hogy Lantos Csaba miniszter mikor állítja helyre a lakossági fogyasztók hiteles tájékoztatását. A válaszban van brüsszelezés, és visszamutogatás a 14 évvel korábbi időszakra, csak az nincs benne, hogy mikor fejeződik be a fogyasztók megtévesztése – írja Facebook bejegyzésében Tóth Bertalan. 

Az MSZP országgyűlési képviselője korábban jogerősen pert nyert az MVM-el szemben. Az ítélet kimondta, hogy „az MVM magatartása a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát sértő magatartásnak minősül, az MVM által alkalmazott versenypiaci viszonyítási ár pedig valótlannak tekinthető.” A GVH vizsgálatot indít az ügyben.

Tóth Bertalan szerint jelenleg havonta 3,3 millió fogyasztó kap megtévesztő gázszámlát, 4,5 millióan pedig megtévesztő villanyszámlát az MVM-től azért, hogy „a kormány hazugul azt harsoghassa: a magyar családok havonta 181 000 forintot megtakarítanak a rezsicsökkentéssel”.

A szocialista politikus ezért írásbeli kérdéssel fordult Lantos Csabához, aki helyett a minisztérium államtitkára küldött választ. „Koncz Zsófia válasz helyett képes volt 14 évvel korábbra visszamutogatni – és még arról is hazudni –, valamint „hiteltelen politikai hangulatkeltésnek” nevezte a javamra szóló, jogerős bírósági ítélet alapját képező bejelentésemet”– írja Facebook bejegyzésében Tóth Bertalan. 

Az MSZP politikusa szerint elképesztő, hogy a kormány kitart „a szemérmetlen hazugság mellett, ennyi magyar embert ilyen gátlástalanul megtévesztve éveken át.”

Tóth Bertalan arra kérte Lantos Csabát, aki hivatalból látja el az MVM felügyeletét, hogy teljesítse miniszteri kötelességét, vesse latba a befolyását, hogy az MVM ne tudja tovább megtéveszteni fogyasztók millióit.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom