Tóth Bertalan: Gémesi élből elutasított minden megkeresést

HírKlikk 2019. augusztus 12. 23:26 2019. aug. 12. 23:26

Gémesi György élből elutasított minden korábbi megkeresést az együttműködéssel kapcsolatban – mondta Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A gödöllői ellenzéki pártok még májusban létrehoztak egy ellenzéki kerekasztalt, ahova meghívták Gémesi Györgyöt, hogy arról tárgyaljanak, hogy az önkormányzati választásokon hogyan tudnak együttműködni, de semmilyen találkozóra nem került sor, mert Gémesi György élből elutasította a megkeresést – hangzott el az interjúban.

Tóth Bertalan szerint az ellenzéki pártok azt akarták, hogy a támogatóiknak legyen kire szavazniuk Gödöllőn, ezért indították el a szocialista párt helyi vezetőjét. Tóth hozzátette: még most sincs késő tárgyalóasztalhoz ülni Gémesi Györgynek.

„Sok helyen az országban civil szervezetek indulnak és a pártok oda delegálják a jelölteket. Lehetett volna egy ilyen megállapodás is Gödöllőn”

- mondta az ellenzéki politikus, majd hozzátette: sajnálja, hogy Gémesi nem volt nyitott az együttműködésre.

„A politika a kompromisszumok művészete. Személy szerint én is nagyon sokat dolgozom azon, hogy ezek a kompromisszumok létrejöjjenek. Budapesten például elképesztő eredmény, hogy ilyen sok helyen létrejött az ellenzéki együttműködés, aminek meg is lesz az eredménye”

 – mondta a szocialisták elnöke, majd hozzátette:

„az MSZP mindenhol azt a jelöltet támogatja, amelyet az összellenzék is támogat.”

Tóth Bertalan a műsorvezető kérdésére válaszolva elmondta: több olyan országos témája is lesz az önkormányzati kampányban az MSZP-nek, mint a Suzuki-ügy és a szennyvíziszap-ügy.

Forrás: Hírklikk