Tóth Csaba nem lép vissza az előválasztástól

HírKlikk 2021. szeptember 25. 16:16 2021. szept. 25. 16:16

Tóth Csaba úgy döntött, nem lép vissza az előválasztástól azután sem, hogy Karácsony Gergely a péntek esti tévévitán élő adásban kihátrált mögüle, tudta meg az atv.hu a jelölt környezetéből.

Az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként induló Tóth Csaba elnyerte az LMP, a DK és a Jobbik támogatását is, a Momentum azonban Hadházy Ákost indította vele szemben.

Hadházy Ákos azzal vádolta meg őt, hogy egy budapesti gyártelepet és egy többemeletes irodaépületet eltüntetett a vagyonnyilatkozatából. Tóth Csaba a vádakra közleményében úgy reagált:

Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni.

Az utóbbi napokban felgyorsult Tóth elszigetelődése: a Jobbik etikai vizsgálatot kezdeményezett vele szemben, amit a DK és a Momentum is támogatott.

Az atv.hu úgy értesült Tóth környezetéből, hogy az MSZP-s politikus annak ellenére sem kíván visszalépni az előválasztástól, hogy Karácsony Gergely a pénteki miniszterelnökjelölti tévévitán élő adásban vonta meg tőle eddig töretlen támogatását.

Forrás: ATV/Hírklikk