Tovább hízik Mészáros: 40 milliárdért szedi össze az akkugyár környékén a vizet

HírKlikk 2023. augusztus 27. 09:10 2023. aug. 27. 09:10

A balmazújvárosiak és a környék vizét vezetékeken fogják elvezetni a debreceni akkumulátorgyárba.

Hadházy Ákos a Facebook oldalán mutatta meg, hogy milyen vezetékekről van szó. A független képviselő szerint vicces, ahogyan a propagandasajtó szemérmesen megírja, hogy melyik cég zsebébe folyik a pénz: annyit írnak, hogy egy felcsúti székhelyű vállalkozás kapta a megbízást.

A Mészáros és Mészáros Zrt (mert ez a „felcsúti vállalkozás" nem feltétlen becsületes neve) összesen 40 milliárd forintért szedi össze a környék vizét, ahogyan a megyei hírharsona lelkendezve beszámolt róla. 

A politikus szerint ki van ez nagyon találva: ha a Gázszerelő csak tíz százalékot nyer a bulin, 4 milliárddal gazdagodott (pontosabban a Főnök, hiszen Lőrinc csak pénztáros) csak ezen az egy akkumulátorgyáron (és hány ilyen van még). Ha a balmazújvárosiak vize meg elfogy véletlenül, akkor úgy jártak – tette hozzá.

A propagandacikk persze arról is szemérmesen hallgat, hogy az egészre az akkumulátorgyárak miatt van szükség. Ezek szerint igaz lehet, hogy nem a debreceniektől veszik el a vizet a gyárak. Hanem a balmazújvárosiaktól. A városnak amúgy úgy adták elő a projektet, hogy a vezetéken ők kaphatnak majd vizet. Csakhogy nekik erre nincs szükségük, a kútjaik bőven fedezik a fogyasztást. Azt viszont elfelejtették mondani, hogy a vezetékeken a másik irányba is lehet vizet szállítani… Ehhez képest a propaganda cikk egész őszinte, mert leírja, hogy a beruházásra Debrecen ellátási biztonsága miatt van szükség.

 

Forrás: Facebook