Tovább rombolják a magyar egészségügyet

HírKlikk 2023. december 28. 08:35 2023. dec. 28. 08:35

Még tovább súlyosbodik a munkaerőhiány az egészségügyben, mert januártól megszűnik a bérfoglalkoztatás lehetősége, az egészségügyi intézmények kizárólag főállású dolgozókkal működhetnek.

Az egészségügyi intézmények januártól nem alkalmazhatnak munkaerőközvetítő cégeken keresztül orvosokat, nővéreket, kizárólag az egészségügyi szolgálati jogviszony keretében foglalkoztathatók egészségügyiek, vagy önkéntes segítők dolgozhatnak a kórházakban – írja a Portfolio.

Becslések szerint eddig a szakápolói, műtős állások 10-15 százalékát bérnővérekkel töltötték be, főleg a fővárosban. Az intézkedést így a betegek, hozzátartozók a bőrükön érzik majd meg, az egészségügyiek pedig, akik eddig bérnővérként, bérműtősként egészítették ki a fizetésüket, a pénztárcájukon.

Az egészségügyi szakdolgozóhiány évről-évre súlyosabb, és bár egész Európában komoly gond, Magyarországon az átlagnál is rosszabb a helyzet.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom