Továbbra is érvényes lesz a Budapest-bérlet a HÉV és a Volán járatain

HírKlikk 2023. december 29. 20:20 2023. dec. 29. 20:20

Karácsony Gergely közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a MÁV-HÉV és a Volánbusz megállapodott, a BKK továbbra is biztosítja a HÉV és az agglomerációs „kék” buszok működtetésével kapcsolatos szolgáltatásait.

A BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz megállapodott, hogy a BKK továbbra is biztosítja a HÉV és az agglomerációs "kék" buszok működtetésével kapcsolatos szolgáltatásait, így továbbra is érvényes marad a Budapest-bérlet a városhatáron belül a MÁV, a HÉV és a Volánbusz járatain is. Mindaddig, amíg nem jön egy újabb idióta javaslat a kormányoldal részéről... – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán.

A BKK közleményt is kiadott az ügyben. Emlékeztettek: a HÉV és az agglomerációs „kék” buszjáratok működtetésével kapcsolatban még 2016-ban egy bonyolult, sok szerződésből álló megállapodáscsomagot kötött Budapest Főváros Önkormányzata és a Közlekedési Minisztérium. Ezek a megállapodások 2023. december 31-én lejárnak, ami azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy január 1-jén megszűnik a jelenlegi áttekinthető és egységes tarifarendszer, „valamint nélkülözniük kell az utasoknak az eddigiekben a BKK által nyújtott magas színvonalú szolgáltatásokat (például utastájékoztatást, jegyértékesítést, járműpótlást) az agglomerációs vonalakon”. Ám a mostani áthidaló megállapodás lehetővé teszi, hogy 2024. január 1-jétől fennmaradjon az egységes tarifarendszer, vagyis megmarad a Budapest-bérlet elfogadása az agglomerációs vonalakon a főváros közigazgatási határán belül. – A hatályos jogszabályok szerint a felek ezt az áthidaló megoldást addig tarthatják fenn, amíg a közszolgáltatókra vonatkozó közbeszerzési értékhatárt a BKK által nyújtott egyes szolgáltatások értéke el nem éri – tették hozzá.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom