Továbbra is harcolnak az étkezdéért az iregszemcsei iskolában

Csanádi Dávid 2020. július 8. 10:02 2020. júl. 8. 10:02

Egy önkrományzati képviselő videón mutatta be, mekkora utat kell megtenni a gyerekeknek oda-vissza, hogy ebédelni tudjanak. Javaslata is van, és úgy tűnik, támogatóra talált.

A Tamási Tankerületi Központ 1 milliárd 345 millió 245 ezer 587 forint európai uniós támogatást nyert az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola központi épületének fejlesztésére, de a tervezésnél kimaradt az épületből az étkezde. A tankerület szerint azért, mert a tanulók étkeztetését a helyi önkormányzat látja el az iskola közelében található ebédlőjében.

Farkas János önkormányzati képviselő ezt a Facebookon közzétett videóval cáfolta, amelyben bemutatja, hogy a tanulóknak mekkora távolságot kell megtenniük, hogy étkezni tudjanak.

Mint mondta, az iskola terveivel – amit korábbi cikkeink óta meg tudott nézni a tankerületnél – az az egyetlen probléma, hogy kifelejtették belőle a gyerekeket, azaz nem vették figyelembe kellőképpen az igényeiket. Farkas azt javasolja, hogy a 16 tantermes iskola egyik tantermét alakítsák át úgy, hogy ott a tanulók étkezését meg lehessen oldani.

Az önkormányzati képviselő találkozót kért Süli János tárca nélküli minisztertől, a választókerület országgyűlési képviselőjétől, akinek a munkatársai erre a hétre visszahívást ígértek neki. Szintén megkereste – segítséget kérve – Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselőt. Keresztes egyik munkatársát sikerült elérnünk, és megtudtuk, hogy a képviselő várhatóan szerdán tesz tájékozódó látogatást Iregszemcsén.

Az ügyről korábban megírtuk, hogy Farkas János önkormányzati képviselő úgy vélekedett az iskola építéséről, hogy ahhoz képest, hogy mekkora beruházásról van szó, a tervrajzokat az önkormányzat részéről senki nem látta, ezért nem tudják, mit és hogyan építenek. Ezt megerősítette Tóth Szabolcs polgármester is. Ezzel szemben, Csike Tamás tankerületi igazgató kijelentette, hogy a projekt bemutatása 2019 áprilisában egy lakossági fórumon megtörtént, a tervek a Tamási Tankerületi Központban előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek, a beruházás pedig a kiadott építési engedély szerint folyik.

A tankerületi igazgató arról is tájékoztatta a Hírklikket, hogy az iskolában jelenleg 188 gyerek tanul, a felújítás után közel 400 tanuló általános iskolai nevelésére-oktatására lesz lehetőség. A felújítás során, a meglévő tizenegy tanterem mellé öt tantermet, és három csoportszobát alakítanak ki. Egy új, kétszintes épületszárny ad majd helyet az aulának, a portának, az új vizesblokknak, a tanárinak, az igazgatási irodáknak, a teakonyhának, de tantermeket, szaktanári öltözőt és gépészeti helyiséget is terveznek ide. A felújítás során, a meglévő szaktantermek és a sportpálya is megújul, valamint új parkolóhelyeket is létesítenek.

És talán étkezdét is. Ha igen, ha nem, a fejleményekről beszámolunk.