Trócsányi elismerte: „szakkérdésben" egyeztetett Schadl Györggyel

HírKlikk 2023. március 3. 06:25 2023. márc. 3. 06:25

Nem csupán Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének neve tűnik fel Schadl György bizalmi emberének naplójában, hanem egy másik jól ismert fideszes politikai szereplő, Trócsányi László volt igazságügyi miniszteré is – derül ki a Völner Pál volt államtitkárt és a végrehajtói kar elnökét érintő büntetőügy nyomozati irataiból.

A 24.hu által megismert dokumentumok részletesen tartalmazzák a büntetőügy negyedrendű vádlottja, M. V. naplóbejegyzéseit, aki Schadl György, a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott.

Az egyik, 2021. november elején – vagyis Schadl letartóztatása előtt néhány nappal – rögzített bejegyzésében az áll:

Gyurinak szólni, Trócsányi ügye hogy áll!

A lap szerint az nem világos, pontosan milyen ügyről lehetett szó, és hogy milyen kapcsolat volt a végrehajtók elnöke, és az ekkor már két és fél éve nem igazságügyi miniszterként, hanem EP-képviselőként politizáló Trócsányi között. Viszont a büntetőper előkészítő ülésén kiderült, hogy egy vesztegetéssel vádolt önálló bírósági végrehajtó és Völner Pál is Trócsányi meghallgatását indítványozta.

A 24.hu megkeresésére Trócsányi László elismerte, hogy egyszer, állítása szerint szakkérdésben egyeztetett Schadl Györggyel, de arról nem adott tájékoztatást, hogy vajon milyen ügye miatt lehetett ő érdekes Schadlék számára.

Az, hogy Trócsányit meghallgatja-e a bíróság, májusban derülhet ki, ekkora záródik a büntetőper előkészítő ülése, és kezdődik a tárgyalási szakasz. Völner Pál egyébként Varga Judit jelenleg hivatalban lévő igazságügyi miniszter meghallgatását is kezdeményezte, számos államtitkár mellett.

Forrás: 24.hu