Trump győzelmével Putyin is nyerne 

HírKlikk 2023. november 3. 20:50 2023. nov. 3. 20:50

A Washington Post úgy látja, hogy igen jó októbere volt Putyinnak. Az elnök egy ragadozó ösztönével ismeri fel ellenségei gyengeségeit.  A háború megindítása óta aligha volt még ilyen kellemes hónapja.

Az eddiginél sokkal nagyobb az esélye, hogy Ukrajna vereséget szenved, az pedig hatalmas veszélyt jelentene a NATO számára, nem említve a sok millió ukránt – mutat rá az amerikai lap

A Putyinnak kedvező hírek sora azzal indult, hogy a washingtoni Kongresszus levette a napirendről a Kijevnek szánt hatmilliárd dolláros segélycsomagot. Ez pedig a republikánusok lankadó elkötelezettségét jelzi, és még nem tartunk a végén. Moszkva már előtte örömmel nyugtázhatta a populista Fico győzelmét. Az új szlovák miniszterelnök egyelőre nem váltotta be ígéretét, hogy szembemegy az EU-ban az ukrán kormány támogatásával, ám új partnere lett Orbán Viktornak és ketten együtt már tényleg tudnak valamit tenni a brüsszeli tervek meghiúsítására.

A Kremlnek kifejezetten jól jött a Hamász Izrael elleni támadása, mert eltereli a figyelmet Ukrajnáról, az ottani szörnyűségekről. A brutális izraeli megtorlást pedig az orosz propaganda felhasználhatja a Nyugat ellen a harmadik világban. Arról az Oroszországról van szó, amely újfent bizonyította, hogy bármikor kész az új katonákat ágyútöltelékként bevetni.

A háborús patthelyzet jól jön az elnöknek, aki ki akarja meríteni az ukránokat, illetve szeretné tovább bírni, mint a Nyugat. A politikus veszi a jeleket, hogy inog a másik oldal elszántsága és a tapasztalatok szerint ez még inkább arra ösztökéli, hogy helyreállítsa az orosz birodalmat. De a legnagyobb veszély az, hogy visszatér Donald Trump, az pedig azt jelentené, hogy Putyin nyer mindent: a játékot, a játszmát és a meccset.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom