Trump kínos bakija

HírKlikk 2024. június 16. 18:50 2024. jún. 16. 18:50

Donald Trump az utóbbi időben gyakran nevezi riválisát, a 81 éves Joe Bident kognitív fogyatékosnak verbális botlásai miatt. Most azonban ő is beleszaladt a névtévesztésbe.

Szombat este a Michigan állambeli Detroitban a Turning Point Action jobboldali csoporthoz intézett beszédében azzal viccelődött, hogy Biden már nem tudja, mit jelent az infláció szó, és felszólította, hogy végezzen el egy olyan kognitív tesztet, amilyet ő is megcsinált, amikor a Fehér Ház lakója volt. Trump azt mondta, hogy a tesztnek orvosa, Ronny Johnson javaslatára vetette alá magát – írja a 24.hu a The Guardien cikke alapján.

Ő volt a Fehér Ház orvosa, és azt mondta, úgy érzi, hogy én vagyok a történelem legegészségesebb elnöke. Szóval nagyon megkedveltem őt – mondta Ronny Johnsonról Trump, csakhogy az általa nagyon kedvelt orvos-politikust nem Jonhsonnak, hanem Ronny Jacksonnak hívják.

Ronny Jackson Texas egyik kongresszusi körzetét képviseli, és Trump egyik leghűségesebb szószólója, amióta 2021-ben bekerült a képviselőházba. A Fehér Házban dolgoztam a Bush-adminisztráció, az Obama-adminisztráció és a Trump-adminisztráció idején. 14 évig voltam a Fehér Ház orvosa – mondta Jackson –, pontosan tudom, milyen szellemi és fizikai igénybevételt jelent ez a munka, és úgy vélem, ország-világ számára egyértelmű és világos, hogy Biden elnök jelenleg nincs olyan szellemi állapotban, hogy ellássa a munkáját. Egyre rosszabb és rosszabb bőrben van – fogalmazott 2022-ben a Trump-támogató orvos. Trump félresikerült tréfája azonnal elterjedt a közösségi médiában, és Biden csapata sem hagyta ki a ziccert, hogy visszavágjon.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom