„Túl balra ment" – Verebes megtagadta a Heti Hetest

HírKlikk 2021. január 9. 14:40 2021. jan. 9. 14:40

Gulyás Márton PartizánPOP című műsorában vendégeskedett a hajdan népszerű színész, rendező, dramaturg, akit sokan inkább a Heti Hetesben vállalt szereplése okán ismernek. Verebes itt közölte: „elment a dolog annyira baloldalra, hogy én azt már nem akartam vállalni.”

Verebessel azért készült most külön interjú, mert személyes ellentétek miatt, nem volt hajlandó összeülni egykori társaival a Heti Hetes 2020-as „különkiadásában”.Verebes az RTL Klub korábbi nagy sikerű produkciójával kapcsolatban kijelentette, szomorúnak és szánalmasnak tartja, hogy még mindig azzal azonosítják – idézi Gulyás Márton internetes műsorát a roviden.hu.

„Az én életemben ez a műsor egy tévedés” – vélekedett, és utólag már kurvaságnak érzi szereplését, elmondása szerint csak a pénzért ült be a műsorba. „Elment a dolog annyira baloldalra, hogy én azt már nem akartam vállalni” – magyarázta későbbi távozása okát, és azt is elmondta, miután otthagyta a közel 20 évig futó műsort, Bajor Imrén és Hernádi Juditon kívül a többiek szerinte igen nemtelenül bántak vele.

Azért is volt nézeteltérése szereplőtársaival, mert azok elfogultak voltak az akkori Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánnyal szemben – mondta. Bajor Imre alkoholizmusával kapcsolatban arról beszélt, ma már helytelennek érzi, hogy ebből sokszor viccet csináltak, és hasonlóan vélekedik a műsorban elhangzott szexista megnyilvánulásokról is. Verebes világnézetét szintén a nézők elé tárta. Eszerint nem tartja magát baloldalinak, inkább „színes nézeteket” vall. A szocializmusban sosem hitt, 1998-ban pedig a Tocsik-ügy hatására, a Fideszre szavazott.

A 2011-es World Trade Center elleni merénylet kapcsán megjegyezte, továbbra is úgy gondolja: évtizedeken belül „délről nagy tömegek fognak elindulni”, és ez kivédhetetlen lesz, nem fogja fel az áradatot „holmi határkerítés”. Verebes elárulta, a mai napig beszélő viszonyban van Gyárfás Tamással, akivel a Napkelténél dolgozott együtt. Meggyőződése, hogy Gyárfás nem vett részt a Fenyő-gyilkosságban.