Tüttő Kata az MSZP EP-listavezetője

HírKlikk 2023. december 2. 12:56 2023. dec. 2. 12:56

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke jelentette be a párt társelnökeivel szombaton, hogy hivatalosan is Tüttő Kata, a párt alelnöke és egyben Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese a szocialisták EP-listavezetője.

Szombaton választmányi ülést tartott az MSZP, ahol elfogadták a párt európai parlamenti listájának helyezettjeit. Első helyen Tüttő Kata szerepel, őt követi dr. Gurmai Zita, Harangozó Gábor, Andor László és Bazin Levente.  

Gurmai Zita a nőtagozat elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor volt európai parlamenti képviselő, egyben az MSZP alelnöke, Andor László az Európai Unió volt biztosa, az MSZP elnökségi tagja, Bazin Levente pedig miskolci önkormányzati képviselő.

Tüttő Kata a választmányi ülés után megköszönte az MSZP-nek a bizalmat. Elmondta, hogy európai parlamenti képviselő-jelöltként, leendő képviselőként öt fontos feladatot lát maga előtt. Elsőnek említette, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat; a második, hogy barátokat kell szerezni Magyarország számára. „Az MSZP volt az, aki bevitte Magyarországot az Európai Unióba, és a mi feladatunk, hogy bent is tartsuk” – mondta a szocialista politikus. A harmadik feladatnak azt jelölte meg, hogy meg kell erősíteni az európai szociáldemokratákat. Szerinte válságos időket élünk, és ebben az időben a vezetők feladata, hogy utat találjanak a közösségüknek. A szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás. Negyedik feladatnak a helyi közösségek megerősítését jelölte meg, úgy fogalmazott: minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben. Ötödikként a nőügyeket említette, mert megfogalmazása szerint a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a nők mindennapos problémáit, és amikor döntéseket kell hozni, ezekben a döntésekben megjelennek a nők.

 

Forrás: Hírklikk