Tüttő Kata: az uniós források a települések fejlődésének alapjai

HírKlikk 2024. május 6. 20:36 2024. máj. 6. 20:36

Hatalmas szükség van az európai uniós forrásokra, hiszen minden magyar város ezekből tud fejlesztéseket végrehajtani, a problémát pedig az okozza, hogy ezek a támogatások a kormány miatt nem érkeznek meg. A szocialisták és zöldek politikájának fókuszában az uniós pénzek hazahozatala áll – jelentette ki Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje több száz érdeklődő előtt Salgótarjánban, ahol folytatódott a hárompárti ellenzéki koalíció országjárása.

Tüttő Kata elmondta, nagy örömmel érkezett Salgótarjánba, hiszen a város példát mutat az önkormányzatok független működése és a település fejlesztése terén is. A szocialista főpolgármester-helyettes rámutatott, mondani sok mindent lehet, de a valódi kérdés az, ki tudja megvalósítani, amit ígér. Személyes példáján keresztül elmondta, gyermekkora óta tudja, a közösségét szeretné szolgálni, azt a világot, amelyben mindennapjait tölti. Ennek a módját az elmúlt években kitanulta, így a váratlan kihívásokkal szemben is tud olyan megoldásokat találni, amelyek új típusúak, innovatívak, valamint hatékonyak is.

A szocialista politikus kiemelte, hatalmas szükség van az európai uniós forrásokra, hiszen minden magyar város ezekből tud fejlesztéseket végrehajtani, a problémát pedig az okozza, hogy ezek a támogatások a kormány miatt nem érkeznek meg jelenleg. A szocialisták és zöldek politikájának fókuszában áll az uniós pénzek hazahozatala. Ehhez meg kell erősíteni az önkormányzatiságot, amit úgy lehet elérni, hogy a helyieknek beleszólást kell kapniuk abba, mi történik lakóhelyükön, városukban. „Ez a dolgunk és ezen fogunk dolgozni” – zárta beszédét az MSZP alelnöke.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek politikusa elmondta, a kormány ma az emberek megosztására törekszik. Ezzel szemben, az ellenzéki demokratikus városvezetések az emberek képviseletéért, szolgálatáért dolgoznak, azért, hogy közösséget alkossanak. Budapest főpolgármestere kiemelte, nem szabad szembeállítani a fővárosiakat és a vidékieket, hiszen mindannyian magyarok vagyunk.

Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség azért jött létre, mert ez a három ellenzéki demokratikus párt felismerte, nincs több idő várni, elfogytak tartalékai mind Magyarországnak, mind pedig a magyar családoknak – mutatott rá Dobrev Klára, a három párt közös listavezetője a jelenlegi helyzetre. Ezért közösen indulnak a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokon, ugyanis a kormány stratégiája ellen, amely szerint egyazon napon lesz a két választás, ez az egyetlen működő fegyver. A harc kemény lesz ugyan és küzdeni kell, de annak érdekében, hogy egy erős és egységes Európának legyen tagja Magyarország, a szociáldemokrata-zöld szövetségre kell szavazni.

Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere, az ellenzék közös polgármesterjelöltje beszédében kiemelte, kisgyermek kora óta szeretett volna részt venni a város életében, ezt pedig már 20 éve aktívan teszi is. Most Salgótarján ellenzéki polgármester-jelöltjeként az a célja, hogy méltó legyen a város megyeszékhelyi címéhez.

Forrás: Hírklikk