Új ellenséggel csatázhat a Fidesz

HírKlikk 2019. április 11. 10:20 2019. ápr. 11. 10:20

A Facebook kontrollálná a magyar kormánysajtó hirdetéseit, a Fidesz pedig megrendszabályozná az amerikai óriást. Valódi háború lesz a virtuális világban a virtuális világért?

Tulajdonképpen ugyanazzal vádolja egymást a Fidesz és a Facebook - írja a HVG. Mark Zuckerberg cége szerint a magyarországi média jelentős része nem elég megbízható, a kormánypárt megmondó emberei szerint viszont a közösségi portál korlátozza a szólás alkotmányban garantált szabadságát.

A Fidesz médiagurui szerint a Facebook rendszeresen letilt a világképébe nem illő tartalmakat, és ezt mint mondják, nem szabad hagyni. „Ha konzekvensen szeretnénk kiállni a szólásszabadság mellett, nem engedhetjük megkérdőjelezni a fogalmainkat és értékeinket” – mondta Bayer Zsolt, a Szólásszabadság és cenzúra a 21. században című konferencián.

A kormánymédiának az fájhat a legjobban, hogy ha a május 26-i EP-választások előtt korlátozzák bejegyzéseinek hirdetéssel megvásárolt terjesztését, ami azt jelentené, hogy a propaganda a leghatékonyabb fegyverétől esne el. 

Forrás: HVG