Új miniszteri biztos felel a kisgyerekek napközbeni ellátásáért

HírKlikk 2022. január 15. 11:13 2022. jan. 15. 11:13

Kovácsné Bárány Ildikót nevezte ki a kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztosává Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kinevezéséről szóló miniszteri utasítás péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben. Kovácsné Bárány Ildikó a feladatait mától látja el. 

A frissen kinevezett miniszteri biztos előkészíti a bölcsődei ellátás fejlesztésére vonatkozó szakmai javaslatot, intézkedési tervet, szakmailag véleményezi és koordinálja a bölcsődei ellátás fejlesztésére irányuló pályázati kiírásokat és a bölcsődei ellátást érintő jogszabály-módosításokat, figyelemmel kíséri és folyamatosan monitorozza a különböző fejlesztési forrásokból megvalósuló bölcsődei férőhelyek alakulását – tudtuk meg az Indexből.

Ő fogja koordinálni a bölcsődei ellátás rendszerét érintő fejlesztéseket, gondoskodik a nem állami fenntartású bölcsődei ellátási formák nagyobb szerepének erősítéséről. Feladatai közé tartozik az is, hogy figyelemmel kíséri a bölcsődei humán erőforrás alakulását, szakmai javaslatokat fogalmaz meg az eredményes és hatékony bölcsődei ellátás biztosítására. A bölcsődei ellátás fejlesztését érintő kérdéskörökben kapcsolatot tart és együttműködik az érintett társágazatokkal és -tárcákkal, a szakmai szervezetekkel, az önkormányzati szövetségekkel és egyéb szakmai partnerekkel. Koordinálja az óvodai nevelés rendszerét érintő infrastrukturális fejlesztéseket.

A miniszteri biztos feladatait Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja. 

Kovácsné Bárány Ildikó 2008-tól a Szociálpolitikai és Munkaügyi Minisztériumban a gyermekek napközbeni ellátásának referenseként tevékenykedett, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kisgyermekkori szakreferensként dolgozott, majd 2011-től ugyanezt a posztot töltötte be a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában is. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere 2018-ban nevezte ki a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak.

Forrás: Index/Hírklikk