Újabb magyar-orosz koronavírus-megállapodás született

HírKlikk 2021. november 26. 04:00 2021. nov. 26. 04:00

Oroszország és Magyarország megállapodott a Covid oltási igazolványok kölcsönös elfogadásáról – jelentette be Szergej Lavrov külügyminiszter. Erről egy Oroszországban kiadott, német nyelvű portál, a Rusland.news számolt be.

Moszkva több más országgal is folytat tárgyalásokat ilyen megállapodásokról – mondta a miniszter, aki egy olyan tanácskozáson beszélt, amelyet az orosz Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetsége szervezett. Lavrov arról is szólt: a G20 egyetlen állama sem támogatta Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly tett javaslatát, hogy járvány esetén oldják fel az oltóanyagok szabadalmi védettségét. 

A Russland.news hozzátette, hogy Magyarország februárban engedélyezte az orosz koronavírus elleni vakcina alkalmazását, és szeptemberre felhasználta a rendelkezésre álló teljes mennyiséget. Most egy üzem építését tervezi, ahol az orosz vakcinát gyártanák, és harmadik országokból is beengedi az orosz Szputnyik V-vel oltott utazókat. Moszkva arra számít, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az év végéig engedélyezi az orosz oltóanyagot – közölte a Rusland.news.

Forrás: Hírklikk