Újabb nem a népszavazásra, nem dönthetnek a helyiek a sóskúti akkufeldogozóról

HírKlikk 2024. április 13. 12:30 2024. ápr. 13. 12:30

A képviselő-testület nem hagyja annyiban a dolgot, és alkotmányjogi panaszt nyújtanak be a törvényszék döntése ellen.

Megtagadta a sóskúti helyi népszavazás hitelesítését a Budapest Környéki Törvényszék – írta Facebook-oldalán a sóskúti önkormányzat és hozzátették, alkotmányjogi panaszt nyújtanak be a törvényszék döntése ellen.

A májusra tervezett népszavazáson arról dönthettek volna a sóskútiak, hogy akarnak-e akkumulátorfeldolgozó üzemet a falujuk határában, vagy sem. 

A településen január 30-án tartottak volna egy lakossági fórumot, a helyiek viszont a közmeghallgatás helyett elüldözték Sóskút polgármesterét és az akkugyár képviselőit. A többszáz fős tömeg később fáklyás tüntetéssel tiltakozott a tervezett akkugyár megépülése ellen. 

A lakossági fórumról a Hírklikk is beszámolt, az eseményről Komjáthi Imre az MSZP társelnöke úgy fogalmazott, „nem a polgármester a felelős, nem is a befektető cég, az csak minél olcsóbban akarja előállítani a terméket. A kormánynak van súlyos felelőssége. A kormánynak kellene biztosítani a helyiek levegőjét, vizét, egészséget, de még a saját jogszabályaikat se tartják be”

A Sóskúton akkugyárat telepíteni szándékozó Andrada nevű céget Alsózsolcáról egyszer már elüldözték, ezután választotta ki a sóskúti ipari parkot, emiatt háborodtak fel a helyiek.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom