Újabb nemzeti konzultáció: azt akarja Ön, amit akar, vagy inkább azt, amit nem?

Föld S. Péter 2020. január 12. 05:50 2020. jan. 12. 05:50

Orbán Viktor elhíresült csütörtöki sajtótájékoztatóján a többi között azt is bejelentette, hogy újraindítják a nemzeti konzultációk jól bevált rendszerét. A témák még nem ismertek, a miniszterelnök szerint több változat közül fognak választani. Az azonban már most sejthető, hogy nem lesznek olcsóbbak, mint a korábbiak, amelyek sok milliárd forintba kerültek a magyar adófizetőknek.

Orbán tehát még nem tudja, hogy miről fogják megkérdezni a magyar embereket. Vagy tudja, de még nem árulja el, mert azt szeretné, ha meglepetés lenne nekünk, hogy miről kérik majd ki a véleményünket. Engem személy szerint már most furdal a kíváncsiság, ezért napok óta azon agyalok, mi lesz az a két kérdéssor, amellyel kapcsolatban érdekelni fogja a kormányt a véleményem.

Ha szabadna javasolnom, az egyik nemzeti konzultációnak feltétlenül a korrupció legyen a témája. Kérdezzék meg tőlem és sokmillió honfitársamtól, egyetértünk-e azzal hogy a kormány zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben, vagy épp ellenkezőleg, örülnék, ha még a mostaninál is nagyobb lenne a korrupció, s a miniszterelnök családja, valamint barátai és üzletfelei még a mostaninál is gyorsabb ütemben gazdagodnának. De az sem baj, ha a kormány nem konkrétan kérdez, hanem nagy távlatokat szem előtt tartva, általánosságban érdeklődik: azt akarom-e, amit akarok, vagy épp ellenkezőleg, azt, amit nem.

Aki felfedezte soraimban az alig rejtett iróniát, az bizonyára arra is rájött, hogy véleményem szerint, kidobott pénz hülyeségeket kérdezni. Az eddig fölöslegességekre pazarolt és részben ellopott összegeknek volna jobb helyük. Természetesen nem a nagyváradi futballakadémiára gondolok, ahol egy bundaügyben elkaszált, magyar csapatban is megfordult egykori román futballista kap most lehetőséget Orbán Viktor kormányától, hogy eltapsolja a magyar adófizetők több mint 2 és félmilliárd forintját.