Újabb orosz drón roncsait találták meg Romániában

HírKlikk 2024. szeptember 24. 19:05 2024. szept. 24. 19:05

​​​​​​​Újabb, Gerany-2 típusú orosz drón roncsait találták meg a romániai Plauru település közelében – közölte kedden a román védelmi minisztérium (MAPN).

A tárca szerint a román hadsereg és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) folytatta a további roncsdarabok utáni kutatást a Duna romániai partján, miután az elmúlt hetekben Oroszország több ízben intézett légitámadást az ukrán folyami kikötők infrastruktúrája ellen.

A közlemény szerint a Plaurutól délre megtalált újabb drónmaradványok a lakott területen kívül értek földet, és nem keletkeztek károk az infrastruktúrában sem.

A tárca legutóbb két hete adott ki közleményt arról, hogy orosz drón maradványaira bukkantak a Tulcea megyei Periprava település térségében, az ukrán határ közelében, miután az azt megelőző hétvégén az orosz hadsereg Duna menti ukrán célpontokat támadott.

„A román védelmi minisztérium továbbra is határozottan elítéli az ukrajnai civil infrastruktúra elleni indokolatlan, a nemzetközi jogot sértő orosz légitámadásokat" – szögezte le a MAPN közleménye.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom