Újabb szemétszállító cég került a csőd szélére

HírKlikk 2018. november 9. 08:57 2018. nov. 9. 08:57

Újabb szemétszállítást végző cég került bajba. Nagykanizsán még elviszik a szemetet, de a cég költségvetéséből 300 millió forint hiányzik. Ennyivel kevesebbet kaptak a nemzeti kukaholdingtól. Ahhoz, hogy tovább tudjanak működni, hitelt vettek fel.

Nagykanizsán és környékén még látszólag minden rendben a hulladékszállítással, de erről hiába kérdezte az ATV Híradója a szolgáltató céget, nem kívántak nyilatkozni. Az önkormányzat tulajdonában levő vállalkozás még tartja magát, de ahogy kiderült az első félévben a 700 millió forintos költségeik alig felét fizette ki a kukaholding.

„300 millió forintos hiány keletkezett már most és még a harmadik negyedéves adatokat még nem is látjuk” – mondta a Híradónak Horváth Jácint. A DK önkormányzati képviselője arról beszélt, ezért a társaság hitelfelvételt, illetve belső megszorításokat kénytelen véghezvinni, ami kihat a város működésére, és kihat a város egyéb területein is végzett szolgáltatásaira.

Egyelőre a cég próbálja a hiányt áthidalni, de ezt sokáig ők sem bírják majd. Már most is szüntettek meg szelektív szigeteket, de a háztartási szemetet még elviszik. A lakók még nem érzékelik a nehézségeket.

Az ATV Híradója kereste a város vezetését is, hogy mit terveznek abban az esetben, ha hulladékszállító cég nem tudja finanszírozni a szolgáltatás költségeit, de az önkormányzat részéről senki sem kívánt nyilatkozni.

Forrás: atv.hu