Újabb településeken zárnak be a posták

HírKlikk 2023. december 5. 05:45 2023. dec. 5. 05:45

Az év elején a gyógyszertár zárt be egyik napról a másikra Mezőcsokonyán, most a posta szűnik meg. A patikát négy hónap után, májusban újra kinyitották és azóta is elérhető a szolgáltatás, a postánál azonban nem várható hasonló szerencsés fordulat.

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere a sonline.hu-nak elmondta, nem tudják elfogadni, hogy bezár a posta, amely évtizedek óta jól működik a településen. – Vállalkozásban tovább lehetne üzemeltetni, de a jelenlegi postai dolgozó bruttó 265 ezer forintért nem vállalta el – mondta. – Egy érdeklődő jelezte, hogy átvenné a szolgáltatást, de ahhoz el kell végeznie egy postaforgalmi tanfolyamot. 

Amíg ez nem valósul meg, addig a több mint 1200 lelket számláló Mezőcsokonyán mobilposta lesz. A jármű hétköznaponként 10 órától, összesen 20 percig áll majd a bezárt postaépület előtt. Utána, egészen 13 óráig a leveleket hordja ki. Ballér Péter arról is beszélt a lapnak, hogy a postaépület önkormányzati tulajdonban van, ezért amíg zárva lesz, több millió forintból felújítják.

Bárdudvarnokon is mobilpostán intézhetik ügyeiket a helyiek december 8-tól. A mozgó hivatal munkanapokon 9 óra 20 perctől 9 óra 40 percig a hivatal épülete előtt áll majd, de utána is a településen tartózkodik 11 óráig.

A postabezárásokkal kapcsolatban a lap megkereste a Magyar Posta sajtóosztályát. Válaszukban azt írták, Somogyban novemberben nem volt szükség posta megszüntetésére. Arra a kérdésre azonban, hogy az év végéig terveznek-e újabb bezárásokat a vármegyében, nem válaszoltak. 

Forrás: sonline.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom