Újabb volt MDF vezető száll szembe a Fidesszel

HírKlikk 2019. augusztus 1. 10:31 2019. aug. 1. 10:31

A ceglédi ellenzéki pártok képviselői korábban megállapodtak arról, hogy indulása esetén az MDF volt országgyűlési képviselőjét támogatják.

Ahogy korábban a Hírklikk is megírta, függetlenként, de az ellenzéki pártok és szervezetek támogatásával indul Balatonföldvár polgármesteri székéért Herényi Károly, az MDF volt frakcióvezetője.

A napokban egy másik MDF-alapító, Csáky András, a párt országos választmányának volt elnöke jelentette be, hogy független jelöltként, az ellenzéki pártok támogatását megköszönve lakhelyén, Cegléden polgármesterjelöltként ringbe száll a város fideszes első enberével szemben, aki szintén bejelentette újraindulását.

Csáky a Ceglédi Panorámához eljuttatott közleményében azt írta:

Az elmúlt hónapokban több száz ceglédi honfitársunk ösztönzött arra, hogy induljak a polgármesteri tisztségért. Mindegyiküknek köszönöm, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. Voltak, akik nyíltan vállalták támogatásukat, voltak, akik nem. A jelenlegi hatalom holdudvarához és az ellenzék táborához tartozók is vannak a felkérők között. Az ő kezdeményezésükre határoztam el, hogy megmérettettem magam a választásokon, függetlenként indulok a polgármesteri tisztségért.

Hozzátette, hogy egyetlen párt és csoportosulás jelölését sem kéri, de megköszöni a támogatásukat. „Több mint 20 éves közéleti tevékenységem során felhalmozódott tapasztalataimat, a 12 évi parlamenti képviselőségem alatt kialakított kapcsolati tőkémet Cegléd, a város és polgárainak szolgálatába kívánom állítani” 

A ceglédi ellenzéki erők korábban közös szándéknyilatkozatot tettek közzé. A Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció a Czigle Egyesület színeiben kíván képviselőjelölteket, polgármestert és közös önkormányzati listát állítani. „Csak akkor van esélyünk lebontani a helyi korrupt Fidesz hatalmát, ha együttműködünk, összehangoljuk cselekvéseinket és szakpolitikai programjainkat. Egyetértünk abban, hogy az önkormányzati választásra úgy érdemes készülni, ha közösen, egységes erőként állunk ki a kormánypárt jelöltjeivel szemben” – közölték.

A pártok képviselői akkor megállapodtak arról, hogy indulása esetén Csáky Andrást támogatják polgármesterként.

Forrás: Hírklikk