Újévi fogadalmak a Tengerentúlról

HírKlikk 2023. december 30. 17:45 2023. dec. 30. 17:45

Takarékosság, sportolás és egészséges étkezés – ezek a három leggyakoribb újévi fogadalmak. Legalábbis a Tengerentúlon, ahol a Statista gyűjtötte csokorba a legnépszerűbb fogadkozásokat. Gyanítjuk, nálunk sincs ez másként. S hogy azután mi valósul meg belőlük? Az már az új esztendő zenéje.

Változott az amerikaiak célja: míg korábban az olyan fogadalmak voltak a legnépszerűbbek év végén, mint a sportolásra fordított idő növelése, az egészségesebb táplálkozás és a fogyás, ezúttal ezeket megelőzte a spórolás. A Statista.com által bemutatott infografikából kiderült, hogy az amerikaiak 59 százaléka ezt fogadja meg szilveszter éjszakáján. 

A Statista fogyasztói felmérése (Statista’s Consumer Insights survey) októberben készült, az újévi fogadalmakra vonatkozó eredményét pedig az abból származó grafikonunk mutatja be.

Forrás: Statista.com adatai alapján

Azt nem tudjuk, hogy az év végével-év elejével milyen fogadalmakat tesznek a leggyakrabban a magyarok, de a fenti listát látva, nem csodálkoznánk azon, hogy ha ugyanez a sorrend jönne ki nálunk is.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom