Újjáépült gőzhajó lesz a Lánchíd pesti hídfőjénél

HírKlikk 2023. december 26. 17:50 2023. dec. 26. 17:50

Az állam 5 milliárd forinttal támogatja a pezsgőkirály, Kreinbacher József projektjét, a legnagyobb magyar gőzös újraépített másának elkészültét. 

Komoly látványosság lesz, amikor a 80 méter hosszú múzeum- és rendezvényhajó megérkezik Budapestre, a Lánchíd pesti hídfőjéhez. Az ötletgazda és tulajdonos, Kreinbacher József „pezsgőkirály”, aki a tervéhez a Kisfaludy Program révén ötmilliárd forintos állami támogatást is kapott – olvasható a Telexen.

A legnagyobb, a legemblematikusabb magyar folyami gőzhajó Révkomáromban újjáépített mása nem szállodahajó lesz, hanem egy látogatható, interaktív attrakció, ahol rendezvényhelyszínek is lesznek.

Kreinbacher József becslése szerint a projektje 10-12 milliárd lehet, ez az összeg a hajó megépítésén túl, annak belső kialakítását és a környék átalakítását (útvonal a 2-es villamostól, közművek bekötése) is tartalmazza.

Az üzletember szerint a cél az, hogy a remek adottságú Budapest és Magyarország ne csak az adottságaival, hanem az általa kínált élményekkel is a világ élbolyába tartozzon.

(A kiemelt képen az eredeti gőzhajó 1961-ben.)

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom