Ukrán munkásokkal akadályozza a Fidesz a magyar dolgozók béremelését

HírKlikk 2019. április 23. 07:22 2019. ápr. 23. 07:22

Az ellenzék nem hülye, csak jogfosztott – véli Márton Roland, az ellenzék közös székesfehérvári polgármesterjelöltje, aki az ukrán gazdasági bevándorlás kontrolljával kezdené a munkát, ha megválasztanák.

Márton Roland a Magyar Hangnak adott interjújában elárulta, hogy megválasztása esetén a fehérvári szakszervezeti vezetőkkel fog tárgyalni azért, hogy a 2020-as évre vonatkozó bértárgyalásokon szakmai háttérrel és pénzügyi forrásokkal erősítse a pozíciójukat. A másik sürgős teendő a Székesfehérvárra toborzott ukrán gazdasági bevándorlás azonnali kontrollja lesz.

Arra a kérdésre, hogy hány ukrán vendégmunkás van Székesfehérváron, az ellenzéki politikus elmondta, hogy napról napra több a szisztematikus betelepítésnek köszönhetően, amelyet az önkormányzat is támogat szálláshelyekkel. Márton Roland azt tanácsolja, hogy aki személyes tapasztalatot akar szerezni, az nézzen körbe péntektől vasárnapig a székesfehérvári vendéglátóhelyeken. Adatai szerint már több mint kétezren vannak a városban, és a számuk folyamatosan emelkedik. A háromcsillagos panzióig bezárólag már szinte minden lehetséges szálláshely munkásszállóként üzemel, különféle gyárépületeket is átalakítanak, sőt még lakásokat is.

Úgy véli, a fideszes többség minden eszközzel támogatja a nagyvállalatokat az ukrán gazdasági migránsok betelepítése érdekében, hogy ezzel megakadályozza a béremeléseket a magyar munkavállalók körében.

Forrás: Magyar Hang