USA-n belül és kívül óriási felhördülést váltott ki Musk Soros György elleni antiszemita kirohanása

HírKlikk 2023. május 18. 18:00 2023. máj. 18. 18:00

Az Izraeli kormány és több befolyásos amerikai zsidó szervezet is arra figyelmeztette Elon Muskot, hogy ne vesse el a sulykot, és hagyjon fel a Soros György elleni antiszemita kirohanásokkal. A milliárdos üzletember azonban kitart amellett, hogy a magyar származású befektető az emberi civilizációt igyekszik meggyengíteni.

Musk ragaszkodik ahhoz, hogy elmondja a véleményét, még akkor is, ha ez anyagi veszteséggel jár számára. Az izraeli külügyminisztérium azonban azt közölte, hogy a Musk által hangoztatott összeesküvés-elméletet ezúttal maga a Twitter-hálózat gazdája terjeszti, de amit mondott, az bűzlik a zsidóellenességtől – írja a The Washington Post.

Az Amerikai Zsidó Bizottság (American Jewish Committee) elnöke szerint Musk kijelentése olyan, ami beleillene a digitális kor Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvébe. A Rágalmazás Elleni Liga (Anti-Defamation League) vezetője pedig azt jelezte, hogy a megjegyzés csak felbátorítja a szélsőségeseket, akik már amúgy is antiszemita összeesküvés-elméleteket terjesztenek, és eddig is próbálták támadni Sorost, illetve jó néhány zsidó közösséget.  

Azt már mi jegyezzük meg, hogy Soros nagy bűne Musk szemében – legalábbis számos sajtóértékelés szerint – az, hogy eladta a Tesla-részvényeit. 

 

Forrás: Hírklikk