Válaszlevél a hazugsággyár hírhamisítójának

Föld S. Péter 2019. február 5. 07:24 2019. feb. 5. 07:24

Olvashattuk a Hírklikkben, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója levelet írt Kövér Lászlónak, az országgyűlés elnökének.

Az MTVA első embere ebben a levélben arról panaszkodik a házelnöknek, hogy intézményük az elmúlt időszakban folyamatos és sorozatos támadásokat szenvedett el a parlamenti képviselők miatt. Mint írja, ezek a támadások nemcsak az intézmény folyamatos működését veszélyeztetik, de eddig mintegy 23 millió forint kiadással is jártak, mely összeg elsősorban az épület megőrzésével és biztonságával kapcsolatos költségekből tevődik össze.

Kétszer is elolvastuk a levelet, de sehol nem találtunk utalást arra nézve, hogy a hírhamisítás vétségében elmarasztalt Papp Dániel mit kíván Kövér Lászlótól. Jobb híján arra jutottunk, azt szeretné elérni, hogy a házelnök fékezze meg a renitens képviselőket, és torolja meg a tetteiket. Ami mindenképpen bíztató, hogy Papp Dániel nem követeli a képviselők börtönbe juttatását, sem pedig azt, hogy Kövér házelnök személyesen likvidálja az MTVA épületét meglátogató képviselőket.

Feltehető, hogy Kövér házelnök más irányú bokros, valamint halaszthatatlan elfoglaltságai miatt nem fog azonnal válaszolni Papp Dániel levelére. Ezért, hogy a vezérigazgatói székbe helyezett hírhamisító ne maradjon okosítás nélkül, Kövér házelnök reagálásáig megelőlegezzük a választ.

Papp úr!

Olvastuk levelét, amelyben arról panaszkodik, hogy országgyűlési képviselők látogatást tettek az Ön által vezetett intézményben. Önnek igaza van, mert valóban elkeserítő, hogy intézményük rendes működése nehézségekbe ütközik. Rendes működés alatt azt értjük, hogy Önök valódi híreket és tisztességes tudósításokat közölnek a nézőkkel. Vagyis, azt teszik, amiért a pénzt kapják a magyar adófizetőktől: tájékoztatják őket Magyarország és a világ dolgairól, mégpedig szakmájuk, az újságírás alapvetéseinek megfelelve, azaz pártatlanul és hitelesen. (Ha a két jelző közül bármelyik értelmezésével gondja adódik, szívesen segítünk.)

Mindazonáltal azt gondoljuk, hogy az Önök intézményét meglátogató országgyűlési képviselőket nem a Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének alkalmazásában álló martalócoknak, hanem személyesen Önnek kellett volna fogadnia. És nem az intézmény valamelyik külső traktusában, hanem a dolgozószobájában – kávéval és üdítővel kínálva a hölgyeket és urakat.

Majd, miután elnézést kért tőlük, amiért nem Ön látogatta meg őket a képviselői irodaházban, meg kellett volna kérnie őket, hogy tolmácsolják bocsánatkérését, amiért az évi mintegy 90 milliárd forintot nem arra fordítják, amire kapták, hanem valódi hírek helyett hazugságokkal traktálják az embereket, uszítanak, és gyűlölködést szítanak.

Ezt kellett volna tennie Önnek Papp úr, majd, mintegy a képviselők látogatásának betetőzéseként, benyújtania a lemondását. Fentiek hiányában a Kövér házelnökhöz írott leveléről azt kell gondolnunk, hogy semmivel sem különb, mint egy nagycsoportos óvodás árulkodása: óvó néni, a Pistike elvette a csattogós lepkémet, ráadásul még anyagi károm is keletkezett, mert a homokozó lapátomat is összetörte.