Van olyan iskola, ahol az összes digitális tábla rossz, a javításra nincs pénz

HírKlikk 2018. november 8. 11:14 2018. nov. 8. 11:14

A kecskeméti önkormányzat közgyűlésének októberi ülésére készült tájékoztatóból kiderült, hogy a tankerület által fenntartott általános iskolákban és gimnáziumokban összesen 118 használható interaktív tábla van, és közel ugyanennyi, egész pontosan 92 működésképtelen.

Ahogy a baon.hu tudósításában olvasható, van olyan iskola, ahol az összes modern eszköz egyelőre csak dísz: a Béke iskolában mind a 7 darab rossz, de a Zrínyiben is csak 2 működik a 15-ből.

Az iskoláknak a visszajelzések szerint egyébként 297 (működő) interaktív táblára lenne szükségük. Közel 150 pedagógus jelezte, hogy részt venne egy, a tábla és a tananyag használatára felkészítő egy vagy háromnapos képzésen, vállalva az 5 vagy 15 ezer forintos önköltséget is, ha a másik felét az önkormányzat hozzátenné.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum tagintézményeiben jobb az arány, a 68 táblából 49 használható (a legrosszabb a helyzet a Gáspár iskolában, ahol 16-ból csak 7, és a Kandó iskolában, ahol 14-ből csak 6 tábla jó).

A leggyakoribb gond a projektorok pixelhibája, a Kandóban szinte mindegyik mutatja ezt a hibát, rossz szériát szereztek be. A javításuk nagyon költséges.

Tananyagoknak is örülnének a tanárok matematikából és magyarból, valamint a tagintézmények jellegéből adódóan közlekedés, építőipar, nyomdaipar, logisztika, anatómia vagy sebészet területén is.