Varga Judit elvárja, de az ellenzék bocsánatkéréséről nincsenek illúziói

HírKlikk 2020. május 25. 17:35 2020. máj. 25. 17:35

A hétfői kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslat, amelyet kedden terjesztünk az Országgyűlés elé – közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán, hétfő délután.

Varga Judit rögzítette: a rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány az elmúlt hetekben gyors és eredményes döntéseket tudott hozni a járvány megfékezésére. Így más országokkal ellentétben, el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

Felidézte, hogy „a több mint két hónappal ezelőtt az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus elleni törvényt az ellenzék nem szavazta meg".

Hozzátette: Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. Ezen időszak alatt, a kormány semmilyen segítséget nem kapott „az üzemen kívüli" Parlamentben – fogalmazott. Mint írta: „támogatás és nemzeti összefogás helyett, az ellenzék példátlan dezinformációs kampányt folytatott – a mainstream liberális médiával karöltve – hazánkban és nemzetközi színtéren egyaránt".

Továbbra is elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, amikor a kormány emberéletek megmentésén dolgozott, legalább most kérjenek bocsánatot a magyar emberektől, és vonják le a megfelelő következtetéseket! – írta, megjegyezve, hogy természetesen nincsenek illúzióik.

A kormány az emberekkel közösen folytatja a munkát. Úgy állítja össze a jövő évi költségvetést, hogy Magyarország mielőbb túljusson a gazdasági és munkaerőpiaci problémákon és visszatérhessünk arra a egészséges növekedési pályára, amelyről a vírus rövid időre letérített bennünket – tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk