Varga Mihály volt szobatársának cége szerezte meg a svábhegyi nővérszállót

HírKlikk 2024. október 24. 10:30 2024. okt. 24. 10:30

Tavaly hirdette meg licitre a vagyonkezelő a festői környezetben fekvő különleges épületet, amiért végül 730 millió forintot fizetett a vevő, akinek kiléte akkor még ismeretlen volt.

A Varga Mihály pénzügyminiszter kollégiumi szobatársának, Szabó Zoltánnak a vállalkozása, a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. volt a vevője a Svábhegyi Gyermekkórház volt nővérszállójának – írja az Mfor.hu információira hivatkozva a hvg.hu. A városrész egyik legkülönlegesebb épületeként számontartott ingatlant, amely korábban még Sólyom László köztársasági elnöki rezidenciájaként is felmerült, még tavaly írta ki licitre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Az – akkor még ismeretlen – vevő 730,2 millió forintért (a kikiáltási árnál 10 százalékkal többért) vásárolta meg az 1935-ben eredetileg szállodának épült, majd kórházként és nővérszállóként hasznosított ingatlant.

A lap emlékeztet, Szabó Zoltán cége korábban a Tiborcz István Elios-beli üzlettársának, Paár Attilának az érdekeltsége, a West Hungária Bau (WHB) Kft. társaságában nyerte el az állami Millenáris Széllkapu projekt társkivitelezői szerepét, a munka nettó 8,5 milliárdról 10,6 milliárd forintra drágult. 

A Garage Kft. és a WHB Kft. jelenleg is közösen dolgozik a Pénzügyminisztérium várbeli egykori épületének felújításán, amelynek költségei 54 milliárdról emelkedtek 61 milliárd fölé. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom