Védjük meg Kásler Miklóst, mert szegényt üldözik!

Lendvai Ildikó 2019. április 14. 06:05 2019. ápr. 14. 06:05

Rétvári Bence államtitkár a Parlamentben azzal hessegette el az egészségügyre vonatkozó ellenzéki kérdéseket, hogy Káslert csak azért támadják, mert hiteles keresztény ember. Ez már csak azért is remek válasz, mert előbb-utóbb muszáj volt találni egy uniós országot, ahol üldözik a keresztényeket. Pech, hogy pont mi vagyunk az, de ez is jobb a semminél.

A miniszterelnök programja az EP-választásokra t.i, 7 pontból áll, és abból az egyik azt követeli, hogy az EU államaiban ne lehessen a keresztényeket vallásukért üldözni, hátrányba hozni. A magyar gazdáknak létfontosságú agrártámogatások ügye, a lemaradó vidékek felzárkózásának forrásai, a szociális és környezetvédelmi kérdések, a jövedelmi minimumok terve így már sajnos nem is fért a programba.

A világ más részein egyébként tényleg tragédiák forrása, hogy egész embercsoportokat üldöznek hitükért, meggyőződésükért, származásukért, de az Unión belül egyelőre Kásler az egyetlen, aki a keresztényüldözés áldozata.

Úgyhogy most őt védjük meg, ez a program. Pedig ha már itthoni keresztényüldözés, akkor ajánlanám a kormány figyelmébe az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, azt tényleg vegzálják, strasbourgi ítéletek ellenére sem kártalanítják, kilökték a támogatott, bevett egyházak közül. 

Nem bánnám, ha a megvédendő "üldözött keresztények" kategóriájába beleértenék a hibás intézkedések áldozatait, az államilag üldözötteket. Közöttük is van jócskán keresztény, de az sem baj, ha egy füst alatt a többin is segítenek. És akkor a Miniszterelnökségen az ú.n. Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság foglalkozhatna a rokkantnyugdíjuktól az AB szerint is jogtalanul megfosztottak, a kilakoltatottak, a műtétre, vizsgálatra hónapokig várók ügyével.

Amikor Szíjjártó egy-két éve találkozott a vatikáni külügyminiszterrel, őt is kioktatta: "A magyar külpolitika egyik fő fókusza a keresztényüldözések elleni határozott fellépés". Bizonyára maga a pápa is nagyon örült volna, ha hallja, csak ő sajnos nem ért rá. Éppen zuhanyozókat állíttatott fel a hajléktalanoknak a Szent Péter téren, másnap meg 6000 európai nélkülözővel találkozott, és bocsánatot kért "a szegényektől elforduló keresztények" miatt. Nahát, ki hinné, hogy ilyenek is vannak!