Véget ért a Sziget: jóval kevesebb lakója volt idén

HírKlikk 2019. augusztus 14. 12:04 2019. aug. 14. 12:04

A Sziget idei látogatottsága mintegy 25-30 ezer fővel alulmúlja a tavalyi csúcsot, így a nyereség is szerényebb lesz a 2018-asnál -közölte a tegnap zárult Sziget Fesztivál kapcsán a Népszavával Kádár Tamás főszervező-cégvezető.

Közleményük 530 ezerre becsli az értéket, ami ugyanakkor a tavalyi, 565 ezres rekord utáni második legmagasabb érték. Bár az eredményre a cégvezető nem közölt pontos számot, tavalyi nyilatkozata szerint a rendezvény egymilliárd körüli profitot hozott - áll a nepszava.hu-n.

A visszaeséshez hozzájárul, hogy a fesztivál 10,8 milliárd forintos költségvetése is meghaladja a tavalyi 10,1 milliárdot. És ha ez nem lenne elég, pont a legerősebbnek szánt - így számukra is legdrágább - utolsó napra romlott el az idő, amit napijegy-eladásaikon is megéreztek – derül ki közleményükből.

A Szigetre idén a világ több mint 100 országából látogattak ki. A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeztek, majd sorban következtek a hollandok, franciák, németek és olaszok. A több mint ezer fellépő a világ 62 országából érkezett. Idén az egyszerre bent lévő látogatók körülbelül 53 százaléka volt magyar. 

Forrás: Népszava