Rogán Antal adta át, most végleg bezárt az állami százmilliókkal kitömött zalai vidámpark

HírKlikk 2024. április 15. 05:45 2024. ápr. 15. 05:45

A parkot 2019-ben Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter adta át.

A Telex cikke szerint a Kanizsa Médiaház helyi portál vette észre, hogy mindenféle indoklás nélkül bezárt az 1,271 milliárd forintból épített Zobori Élménypark. A létesítményt üzemeltető Zobori Kalandozoo Kft. 923 millió forint támogatást kapott az Orbán Ráhelhez köthető Magyar Turisztikai Ügynökség által osztogatott Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési program forrásából – írja a hvg.hu.

A cég többségi tulajdonosai Szabadics Zoltán és Szabadicsné Rádi Éva, előbbi már többször nyert el állami pénzeket különböző turisztikai projektjeire. Így a Zalaszabarra telepített hullámvasútra is közel egymilliárd forint jutott.

Az Opten céginformációs rendszer adatai alapján a Zobori Kalandozoo Kft.-nek különös módon épp a járvány éveiben ment a legjobban: 2021-ben 715 millió, 2022-ben 566 millió, míg tavaly már csak közel 118 millió forint volt a nettó árbevétele.

A parkot 2019-ben Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter adta át, aki a megnyitón azt monda, „Zalaszabar megelőzte Budapestet”, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom