​​​​​​​Végleg letiltották a Pesti Srácok Facebook oldalát

HírKlikk 2023. november 26. 16:01 2023. nov. 26. 16:01

Elérhetetlenné vált a Pesti Srácok Facebook-oldala, de egyelőre nem tudni, hogy mivel indokolja ezt a közösségi platform.

A Pesti Srácok rendszeresen közöl álhíreket és lejáratásokat, ezek több bírósági pert is vesztettek az elmúlt években, ráadásul sokszor az ítéletek végrehajtását is megpróbálták szabotálni. A PestiSrácoktól nem idegen az orosz propaganda terjesztése sem, és náluk publikál az a Trombitás Kristóf is, akiről korábban náci karlendítős fotó került elő. (Huth Gergely főszerkesztő szerint ez még nem jelenti azt, hogy Trombitás vonzódna az SS-hez.)

A Pesti Srácokat nem először tiltják le különböző közösségi platformokról.

Idén márciusban a Google a PS YouTube-csatornáját is letiltotta, mert kiskorúak szexuális kizsákmányolását ábrázoló videót talált benne. Mint később kiderült, a YouTube rendszerét kicselezve egy új profilt hoztak létre. Utóbb Huth Gergely főszerkesztő a pedofilvideót azzal magyarázta, hogy azt egy állítólagos későbbi oknyomozó riportjuk miatt egymásnak küldték - írja a Média1.

A lap egyik olvasója szerint a PS most elérhetetlenné vált Facebook-oldala korábban mintegy 120 ezer követővel rendelkezett. A PestiSrácok korábban már a Facebookon is tiltásba került. Huth Gergely főszerkesztő a Media1-nek elárulta, hogy veszélyes csoportok népszerűsítése, valamint kéretlen tartalmak terjesztése miatt kapták a tiltást, legalábbis ez áll az indoklásban. Öt dolgot találtak kifogásolhatónak, de panasszal élnek, mert szerinte nem igaz, hogy terrorista vagy bűnözői csoportokat népszerűsítettek.

A PS két munkatársa is kommentálta a törlésről szóló hírt. 

Dezse Balázs:  „A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«”.

Trombitás Kristóf:„A lap nem csak azért szívem csücske, mert publicistájuk lehetek, simán eredeti és friss. Tudjátok, mit mondanék. Sokat ez most nem jelent, de minden kolléga mellett maximálisan kiállok!”

Forrás: media1.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom