Videón, ahogy orosz katonák lelőnek egy menekülő civilt

HírKlikk 2022. március 4. 16:50 2022. márc. 4. 16:50

Felvette egy menekülő ukrán férfi, ahogy orosz katonák lelövik az apját. Belefutottak egy orosz katonai konvojba, miközben kutyáikat menekítették Kijevtől északra található otthonukból. Hiába álltak meg, autójukat szétlőtték az orosz katonák.

Megrázó videót tett közzé a Szabad Európa angol nyelvű oldala arról, hogyan ölnek meg orosz katonák egy menekülő ukrán férfit a fia szeme láttára. A beszámoló szerint Oleh Bulavenko a feleségét és lányát már kimenekítette a Kijevtől ötven kilométerre északnyugatra található Ivankivben található otthonukból, de fiával még az invázió elején, február 25-én visszatértek, hogy három kutyájukat is kimentsék.

Már távozóban voltak, és a fiú a környéken történt pusztítást videózta a telefonjával a kocsiból, amikor belefutottak egy orosz konvojba. Azonnal megálltak, és lehúzódtak az út szélére, és éppen tolatni kezdtek, amikor az orosz konvoj felől lőni kezdték őket, pedig a környéken nem is voltak ukrán katonák – írja az RTL.hu.

A felvételen látni, ahogy az idősebb Bulavenko kiesik az autóból, sebesülten fekszik az út közepén, majd nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A lövöldözést csak egy kutya élte túl a háromból, amely nem volt hajlandó elmozdulni a gazdája mellől.

A videó megrázó, csak az nézze meg, aki erre felkészült: 

Forrás: RTL